Ιωάννης Π. Δαγδελένης 

MD, FEBOPRAS 
UK trained and European Board certified  Plastic Surgeon 
Επανορθωτική και Αισθητική Πλαστική Χειρουργική
 
Αρχική | Άρθρα | Dermapen 4-Microneedling

Dermapen 4-Microneedling

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Χιλιάδες κριτικές πελατών παρουσιάστηκαν σχετικά με τα θαύματα του microneedling. Αυτή η διαδικασία αναζωογόνησης του δέρματος φαίνεται να κάνει όλο και περισσότερα, από τη διακοπή των σημείων της πρόωρης γήρανσης του δέρματος έως τη μείωση των κηλίδων όπως η υπερμελάγχρωση, οι ουλές και οι ραγάδες.

Αλλά τι είναι το microneedling; Εάν θέλετε να μάθετε σχετικά με αυτό είναι καλύτερο να συνεχίσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο.

 

Microneedling – Τι είναι πραγματικά;

Microneedling ή θεραπεία παραγωγής κολλαγόνου είναι μια διαδικασία αναζωογόνησης του δέρματος που χρησιμοποιεί μικροσκοπικές βελόνες για τη δημιουργία μικροτραυματισμών στο δέρμα. Ο κύριος στόχος του microneedling είναι να διεγείρει τα κύτταρα του δέρματος ώστε να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη ωστε να διαμορφώνονται πρωτεϊνικοι συνδετικοί ιστοί που διατηρούν το δέρμα απαλό, σφριγηλό και χωρίς στίγματα. Το Microneedling εφαρμόζεται κυρίως στην περιοχή του προσώπου, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα μέρη που έχουν ουλές, ραγάδες και μεγενθυμένους πόρους.

Είναι ασφαλές το Microneedling;

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές θεραπείες αναζωογόνησης του δέρματος, το microneedling είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία. Οι μικροτραυματισμοί στο δέρμα επουλώνονται γρήγορα, ως εκ τούτου υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος μόλυνσης με την προϋπόθεση ότι ακολουθούνται τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Ένα σημαντικό σημείο ενδιαφέροντος του microneedling είναι ότι απαιτεί ελάχιστο έως μηδενικό ανάρρωσης. Οι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν την κανονική τους ρουτίνα, καθώς και σχήμα περιποίησης της επιδερμίδας 24 έως 47 ώρες μετά από μια συνεδρία.

Για τη θεραπεία Dermapen 4 microneedling, οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν προϊόντα μετά τη φροντίδα που ενισχύουν τις επιδράσεις του microneedling στο δέρμα. Η Dp Pharmaceuticals είναι μια συλλογή προϊόντων φροντίδας του δέρματος που υποστηρίζουν τα αποτελέσματα του microneedling, καθώς θρέφουν το δέρμα με ένα σύνολο βιταμινών και μετάλλων και βοηθούν στην εξάλειψη τυχόν ερυθρότητας ή δυσφορίας.

Το Microneedling είναι ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία, κατάλληλο για όλα τα χρώματα του δέρματος και υγιή άτομα μπορούν να το δοκιμάσουν με ελάχιστες έως μηδενικές παρενέργειες. Άτομα που αντενδείκνυται είναι έγκυες γυναίκες και ασθενείς που χρησιμοποιούν φάρμακα για την θεραπεία της ακμής.

Μικρές ανεπιθύμητες ενέργειες έχουν αναφερθεί μετά από συνεδρία microneedling όπως μικρή ερυθρότητα και ερεθισμός αλλά διαρκούν μόνο για λίγες ώρες.