Ιωάννης Π. Δαγδελένης 

MD, FEBOPRAS 
UK trained and European Board certified  Plastic Surgeon 
Επανορθωτική και Αισθητική Πλαστική Χειρουργική
 
Αρχική | Στήθος | Αυξητική μαστού

Αυξητική μαστού

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΟΥ;

Η βιομηχανία της αισθητικής χειρουργικής γνώρισε πολλές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια.  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει μια θεραπεία που συνεχίζει να απολαμβάνει τεράστια δημοτικότητα  μεταξύ των γυναικών: η αυξητική του μαστού.

Η επέμβαση της αυξητικής μαστού απαιτεί ο χειρουργός να χρησιμοποιήσει είτε μεταφορά λίπους είτε ενθέματα  στήθους για να ενισχύσει το μέγεθος του μαστού. 

Η αυξητική μαστού είναι επίσης χρήσιμη στην αποκατάσταση του όγκου των μαστών, που συνήθως χάνεται μετά την εγκυμοσύνη ή την απώλεια βάρους.  Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο καλοσχηματισμένο, στρογγυλό  και ομοιόμορφο σε μέγεθος στήθος.

Ο Δρ. Δαγδελένης συνιστά αύξηση του μαστού σε ασθενείς στις ακόλουθες περιπτώσεις:

-Εάν θέλουν ένα πιο ελκυστικό και σε καλύτερες  αναλογίες σώμα

-Όταν η απώλεια βάρους, η γήρανση ή η εγκυμοσύνη επηρεάζουν το σχήμα και το μέγεθος των μαστών

-Ασθενείς που επιθυμούν καλύτερη προσαρμογή του ρουχισμού τους

-Για την αποκατάσταση της συμμετρίας σε περίπτωση που το ένα στήθος είναι μικρότερο σε σύγκριση με το άλλο (ανισομαστία)

Αρκετοί ασθενείς αναμένουν μη ρεαλιστικά αποτελέσματα από την επέμβαση της αυξητικής μαστού. Ο Δρ.  Δαγδελένης θα σας εξηγήσει ότι η επέμβαση  δεν στοχεύει στη διόρθωση της πτώσης των μαστών.   Τέτοιες περιπτώσεις  μπορεί να χρειαστούν επέμβαση ανόρθωσης του μαστού (μαστοπηξια) παράλληλα με την  αυξητική μαστών σε ένα συνδυαστικό ή δύο ξεχωριστά χειρουργεία. Τα καλά νέα είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, και οι δύο επεμβάσεις , δηλαδή η ανορθωση και η αυξητική  του μαστού μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα.

Ο Δρ Δαγδελένης μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν χρειάζεστε ξεχωριστές επεμβάσεις  ή όχι.

Τα πραγματικά αποτελέσματα μιας επέμβασης αύξητικής μαστού περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

-Καλύτερη ισορροπία περιγράμματος σχέσης λεκάνης και μαστού

-Αυξημένη προβολή και πληρότητα των μαστών

-Αύξηση της αυτοπεποίθησης λόγω της βελτιωμένης εμφάνισης

 Κατά την επίσκεψη σας,  ο Δρ Δαγδελένης θα  συζητήσει επίσης τον τύπο των εμφυτευμάτων που θα ήταν καταλληλότερος για τη χειρουργική επέμβαση αυξητικής του μαστού σας.

Υπάρχουν βασικά δύο κατηγορίες ενθεμάτων στήθους – ενθέματα  σιλικόνης και ενθεμάτα  φυσιολογικού ορού.

Είναι σύνηθες να αισθανθείτε  πόνο κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες της χειρουργικής επέμβασης και θα πρέπει να αποφύγετε οποιαδήποτε επίπονη σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.  Επίσης πρέπει να φοράτε στηθόδεσμο χειρουργικής υποστήριξης για περιορισμένο χρονικό διάστημα.  Αυτό θα βοηθήσει στην γρηγοροτερή αποθεραπεία. Οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί συνταγογραφούν φάρμακα για την ομαλή μετεγχειρητική πορεία των ασθενών, οι περισσότεροι χειρουργοί αισθητικής συνταγογραφούν συνήθως μετεγχειρητικά φάρμακα πολύ νωρίτερα.  Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα περιλαμβάνουν συνήθως ένα αντιβιοτικό (για την πρόληψη της λοίμωξης) και τα παυσίπονα.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής ιατρικής αξιολόγησης με το γιατρό σας, είναι σημαντικό να συζητήσετε τις προσδοκίες σας.