Ιωάννης Π. Δαγδελένης 

MD, FEBOPRAS 
UK trained and European Board certified  Plastic Surgeon 
Επανορθωτική και Αισθητική Πλαστική Χειρουργική
 

PRP

Το PRP περιέχει υψηλά επίπεδα αιμοπεταλίων και όταν εγχύεται  στους  ιστούς , απελευθερώνονται αυξητικοί παράγοντες, οι οποίοι είναι ζωτικοί για την επούλωση των ιστών.  Οι ασθενείς που θέλουν μια φυσική εμφάνιση, αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο το PRP ως μια χρήσιμη φυσική παρέμβαση για την ενίσχυση της διέγερσης των ιστών και του κολλαγόνου.

 

 Πώς λειτουργεί; 

Μια μικρή ποσότητα του  αίματος σας υποβάλλεται σε επεξεργασία σε ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο, υπερσύγχρονο σύστημα: Το σύστημα διπλής σύριγγας Arthrex ACP χρησιμοποιείται για να διευκολύνει την ασφαλή και ταχεία προετοιμασία αυτόλογου πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος (PRP) που έχει σχεδιαστεί για την εξαγωγή του PRP  με ασφαλή, κλινικό τρόπο.  Στη συνέχεια, το PRP εγχέεται στις περιοχές που απαιτούν αναδιαμόρφωση και αναζωογόνηση των ιστών.  Το PRP είναι το δικό σας μοναδικό αίμα και έτσι χρησιμοποιείτε τους δικούς σας φυσικούς πόρους για να αναδομείσετε ή να βελτιώσετε την ποιότητα  του δέρματός σας.

 Ποια είναι τα οφέλη του PRP; 

     -Ρυτιδωμένο δέρμα

     -Γήρανση των χεριών

     -Γραμμές και οίδημα  γύρω από τα μάτια

     -Αναζωογόνηση των χειλιών

     -Ουλές ακμής

     -Ραγάδες

     -Τριχόπτωση

     -Βελτίωση ουλών

     -Ορθοπεδικές θεραπείες και επούλωση – πόνος στις αρθρώσεις και τενοντίτιδα

 Υπάρχει δυσφορία κατά τη διάρκεια του PRP; 

Κάθε άτομο είναι μοναδικό και η απόκριση στις ενδοδερμικές ενέσεις ποικίλει, αν και οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες.  Ο Δρ Δαγδελένης  μπορεί να χρησιμοποιήσει τοπική αναισθησία για μεγαλύτερη άνεση πριν από την ένεση του PRP σας.  Μπορεί να αισθανθείτε «αίσθημα μυρμηγκιάσματος» μετά τη διαδικασία και μπορεί να υπάρχει ερυθρότητα, ελαφρύ οίδημα  και μερικές φορές μώλωπες, αλλά αυτό είναι προσωρινό.

 Πόσο καιρό θα χρειαστεί η θεραπεία; 

Η προετοιμασία  του PRP σας θα διαρκέσει 15 λεπτά και η διαδικασία θα διαρκέσει κατά μέσο όρο 45-60 λεπτά, ανάλογα με την περιοχή που θα εγχύθει. 

Οι ενέσεις PRP μπορεί να προκαλέσουν την πιθανότητα εμφάνισης μίας μικρής μώλωπας, ειδικά στο σημείο εισόδου της βελόνας.  Μερικοί ασθενείς μπορεί επίσης να εμφανίσουν ελαφρύ πρήξιμο . 

Η απορρόφηση του PRP επιτυγχάνεται σε μόλις 24 ώρες  και μετά μπορείτε να επιστρέψετε στη συνήθη ρουτίνα σας αρκεί να φοράτε αντηλιακή κρέμα!

 Πόσες θεραπείες θα χρειαστώ; 

Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωρίστη , επομένως εξαρτάται από τον μεμονωμένο τύπο δέρματος και την περιοχή που αντιμετωπίζεται. 

Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε θεραπείες PRP κάθε 2-3 εβδομάδες περίπου. Συνήθως μετά από 8-12 εβδομάδες, φαίνεται το πραγματικό αποτέλεσμα και συνιστάται να πραγματοποιείτε μία μόνο συντήρηση κάθε 4-5 μήνες.

 Μπορώ να έχω PRP εάν έχω Botox και Fillers; 

Ναι, είναι ένας καλός συνδυασμός για να επιλέξετε.  Το PRP δύο εβδομάδες μετά το Botox ή θεραπεία με Fillers είναι ιδανικό, καθώς η παραγωγή κολλαγόνου που προκαλεί το  PRP ενισχύει την μείωση εμφάνισης των ρυτίδων και τη νέα παραγωγή και αναδιαμόρφωση κολλαγόνου για συνεχή βελτίωση της υφής και της εμφάνισης του δέρματος