Ιωάννης Π. Δαγδελένης 

MD, FEBOPRAS 
UK trained and European Board certified  Plastic Surgeon 
Επανορθωτική και Αισθητική Πλαστική Χειρουργική
 
Αρχική | Στήθος | Ανόρθωση μαστού (Μαστοπηξία)

Ανόρθωση μαστού (Μαστοπηξία)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΣΤΟΠΗΞΙΑ;

Ο Δρ Δαγδελένης εξηγεί ότι η ανόρθωση του μαστού , επίσης γνωστή ως μαστοπηξία, αυξάνει το στήθος αφαιρώντας την περίσσεια  δέρματος  και προκαλεί σύσφιξη  των  περιβάλλοντων  ιστών  για να διαμόρφωσει  και να στηρίξει το νέο περίγραμμα του μαστού. 

Νέα στατιστικά στοιχεία  δείχνουν ότι οι ανορθώσεις στήθους  έχουν αυξηθεί 70% από το 2000, ξεπερνώντας τα ενθέματα στήθους 2-προς-1. 

Μερικές φορές με την πάροδο του χρόνου το σύμπλεγμα της θηλής -θηλαίας άλου διευρύνεται και μπορεί να μειωθεί σε μέγεθος κατά την διάρκεια του χειρουργείου. 

 

Η ανόρθωση μαστού  μπορεί να αναζωογονήσει την εικόνα  με ένα προφίλ μαστού που είναι πιο νεανικό και  πιο ανυψωμένο.  Το γυναικείο στήθος αλλάζει  συχνά με την πάροδο του χρόνου, χάνοντας το νεανικό σχήμα και τη σφριγηλότητά του.  Αυτές οι αλλαγές και η απώλεια ελαστικότητας του δέρματος μπορεί να προκύψουν από: 

-Εγκυμοσύνη

-Θηλασμός

-Διακυμάνσεις βάρους

-Προχωρημένη ηλικία

-Βαρύτητα

-Κληρονομικότητα

 *Τι δεν μπορεί να επιτύχει  η χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης μαστών 

Η χειρουργική επέμβαση της ανόρθωσης μαστών  δεν αλλάζει σημαντικά το μέγεθος του στήθους σας ή στρογγυλοποιεί το άνω μέρος του μαστού σας. Εάν θέλετε τα στήθη σας να φαίνονται πληρέστερα, σκεφτείτε το συνδυαστικό χειρουργείο της ανόρθωσης και αυξητικής μαστών. 

Εάν θέλετε μικρότερο στήθος, εξετάστε το ενδεχόμενο συνδυασμού χειρουργικής επέμβασης ανόρθωσης και μειωτικής  μαστού. 

Σε αντίθεση με πολλές άλλες συνήθεις αισθητικές επεμβάσεις, η χειρουργική επέμβαση της Μαστοπηξίας  είναι μια πολύ προσωπική εμπειρία.  Ως εκ τούτου, ο Δρ Δαγδελένης πιστεύει ότι είναι σημαντικό για έναν ασθενή να συζητήσει μαζί του  κατά το αρχικό ραντεβού και να θέσει όσες ερωτήσεις θέλει σχετικά με την χειρουργική επέμβαση.  Ένας καλός χειρουργός θα πρεπεί να  ακούει πάντα προσεκτικά τον ασθενή του και να σημειώνει τους προσωπικούς του  στόχους  ώστε να προσαρμόσει  ανάλογα τη θεραπεία. 

Κατά τη διάρκεια της αρχικής ιατρικής αξιολόγησης, ο Δρ. Δαγδελένης  θα αξιολογήσει την ελαστικότητα του δέρματός σας καθώς και θα προβεί σε μετρήσεις των μαστών.  Επίσης θα  αξιολογήσει την θέση της θηλής σε σύγκριση με τον υπόλοιπο μαστό και την ύπαρξη ασυμμετρίας μεταξύ των μαστών.  Αυτή η εξέταση θα του επιτρέψει να αποφασίσει το ύψος της ανόρθωσης  που απαιτείται για τον συγκεκριμένο ασθενή. 

Η Μαστοπηξία ή ανόρθωση μαστού συνήθως γίνεται υπό την επίδραση γενικής αναισθησίας σε καλά εξοπλισμένη χειρουργική μονάδα ή νοσοκομείο .

Μετά το πέρας της επέμβασης, ο χειρουργός θα εφαρμόσει αδιάβροχα επίθεματα στις τομές και θα τοποθετήσει ανατομικό στηθόδεσμο για καλύτερη  υποστήριξη κατα την διάρκεια της επούλωσης και περιορισμό του μετεγχειρητικού οιδήματος.

Ο χειρουργός μπορεί επίσης να εισαγάγει ένα μικρό, προσωρινό  σωλήνα (παροχέτευση) κάτω από το δέρμα σας, προκειμένου να παροχετεύεται η οποιαδήποτε συλλογή αίματος ή υγρών του τραύματος. 

Επίσης θα σας δοθούν ορισμένες οδηγίες οι οποίες  βοηθούν  στην γρηγορότερη αποθεραπεία. Αυτές  μπορεί να περιλαμβάνουν : 

-Συμβουλές για τη φροντίδα του μαστού μετά τη χειρουργική επέμβαση

-Μετεγχειρητικό ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό για την αξιολόγηση του χειρουργείου και του χειρουργικού τραύματος

-Συνταγογραφούμενα φάρμακα που πρέπει να λαμβάνονται από το στόμα για την πρόληψη του κινδύνου μόλυνσης και την καταπολέμηση του πόνου

-Συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε όσον αφορά τις τομές και την  γενική σας υγεία

-Είναι σημαντικό να υποβάλετε συγκεκριμένες ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με την περίοδο αποθεραπείας