Ιωάννης Π. Δαγδελένης 

MD, FEBOPRAS 
UK trained and European Board certified  Plastic Surgeon 
Επανορθωτική και Αισθητική Πλαστική Χειρουργική
 
Αρχική | Σώμα | Κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική

TI EINAI TO TUMMY TUCK;

 Η επέμβαση της ορθογραφικο κοιλιοπλαστικής αναφέρεται επίσης ως «tummy tuck» και στοχεύει στην εξάλειψη του υπερβολικού δέρματος και  λίπους στην κοιλιακή περιοχή της κοιλιάς.  Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, μια κοιλιοπλαστική  βοηθά επίσης στην αποκατάσταση των διατεταμένων  ή εξασθενημένων μυών και δημιουργεί ένα πιο σφριγηλό και ομαλό κοιλιακό προφίλ. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να επιδείξουν μια καλά τονώμενη κοιλιά  και μπορεί να χρησιμοποιούν ακραία δίαιτα και προγράμματα άσκησης για την επίτευξη αυτού του στόχου.  Αλλά το επίμονο λίπος μερικές φορές δεν ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε μορφή άσκησης ή διατροφής.  Σε τέτοιες περιπτώσεις, μια κοιλιοπλατική  λειτουργεί ως η τέλεια λύση.  Ακόμα κι αν είστε σε φυσιολογικό βάρος και έχετε ένα σωστό σε αναλογίες σώμα , είναι πιθανό η κοιλιά σας να χαλαρώνει / να  κρεμά ή να προεξέχει.  

Μερικοί από τους κοινούς λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι εμφανίζουν περίσσεια  δέρματος και λίπους  ή χαλαρό δέρμα γύρω από την κοιλιά τους περιλαμβάνουν : 

 -Κληρονομικότητα

 -Προχωρημένη ηλικία

 -Προηγηθείσες  χειρουργικές επεμβάσεις

 -Εγκυμοσύνη

 -Σημαντικές διακυμάνσεις βάρους 

Όλα τα άτομα (άνδρες και γυναίκες) που βρίσκονται σε καλή γενική κατάσταση μπορούν να υποβλήθουν σε κοιλιοπλαστική.  Η επέμβαση  είναι συχνή σε γυναίκες που έχουν πολλαπλές εγκυμοσύνες, οι οποίες προκάλεσαν χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς. 

Σε κοιλιοπλαστική μπορεί να υποβληθούν ασθενείς που νωρίτερα ήταν υπέρβαροι και είχαν σημαντική απώλεια βάρους. 

Στο πρώτο σας ραντεβού, ο Ιατρός, Δρ Δαγδελένης  θα συζητήσει  σημαντικές λεπτομέρειες, όπως συγκεκριμένους χειρουργικούς στόχους της κοιλιοπλαστικής , την τρέχουσα κατάσταση της υγείας σας, προηγηθείσες θεραπείες και αλλεργίες, προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις και συνήθειες τρόπου ζωής όπως η χρήση αλκοόλ και καπνού. 

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής  μπορεί να διαρκέσει  μεταξύ 1 και 5 ώρες και να χρειαστεί διανυκτέρευση στο νοσοκομείο.

 Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης ο χειρουργός σας μπορεί θα  τοποθετήσει αδιάβροχα επιθέματα στις τομές και έναν  ειδικό ένδυμα εφαρμογής πίεσης  στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτό θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού οιδήματος ενώ υποστηρίζει επίσης την κοιλία ειδικά στην άμεση κινητοποίηση και κατα το βήξιμο.

 Η κοιλιοπλαστική  περιλαμβάνει γενικά την προσωρινή τοποθέτηση λεπτών, μικρών σωλήνων κάτω από το δέρμα (παροχετεύσεων) για την αποφυγή συγκέντρωσης οποιασδήποτε συλλογής.   Θα πρέπει να λάβετε υπόψην τις συγκεκριμένες οδηγίες που έδωσε ο χειρουργός σας σχετικά με τη φροντίδα του χειρουργικού τραύματος  καθώς και των παροχετεύσεων. 

 Ο Δρ. Δαγδελένης  συνιστά στους ασθενείς να επιστρέφουν αργά στην κανονική τους ρουτίνα αντί να σπεύδουν να το κάνουν άμεσα.  Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο χρόνος ανάρρωσης της πλήρους  κοιλιοπλαστικής είναι συνήθως μεγαλύτερος σε σύγκριση με εκείνον της μίνι κοιλιοπλαστικής.