Ιωάννης Π. Δαγδελένης 

MD, FEBOPRAS 
UK trained and European Board certified  Plastic Surgeon 
Επανορθωτική και Αισθητική Πλαστική Χειρουργική
 
Αρχική | DERMAPEN 4 Microneedling

DERMAPEN 4 Microneedling

Το Microneedling έχει τεράστια απήχηση τα τελευταία χρόνια.  Με την δημιουργία πιο εξελιγμένων στυλό δέρματος όπως το Dermapen 4, θα πρέπει να δοκιμάσετε την πιο αποτελεσματική διαδικασία αναζωογόνησης του δέρματος στην αγορά σήμερα.

Τι είναι το microneedling;

Το Microneedling, επίσης γνωστό ως Collagen Induction Therapy (CIT)-θεραπεία παραγωγής κολλαγονου, είναι μια διαδικασία αναζωογόνησης του δέρματος που περιλαμβάνει μικροτραυματισμούς με μικροβελόνες του δέρματος για την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου.  Περιλαμβάνει τη χρήση μιας συσκευής microneedling, ενός εργαλείου που δημιουργεί μικροτραυματισμούς στο δέρμα και εν συνεχεία προάγει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος.

Τα λευκά αιμοσφαίρια, ο συνδετικός ιστός, το κολλαγόνο και η ελαστίνη ενεργοποιούνται με τους μικροτραυματισμούς για να δημιουργήσουν ενα απαλό και λείο δέρμα.

 

Ποια δερματικά προβλήματα επιλύει το microneedling;

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος του microneedling είναι ότι αντιμετωπίζει μυριάδες δερματικά προβλήματα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Οι συνηθισμένες ενδείξεις για το microneedling ειναι:

-Μειώνει την εμφάνιση ουλών και ραγάδων
-Βελτιώνει την υφή και τη συνολική εμφάνιση του δέρματος
-Μείωση του όγκου των δερματικών στιγμάτων που εμφανίζονται στο δέρμα
-Μείωση του μεγέθους των πόρων με αποτέλεσμα πιο λείο δέρμα
-Βοηθά στη διακοπή της ακμής και την εξέλιξη της κυστικής ακμής
-Απολέπιση του δέρματος
-Επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος, όπως αποδεικνύεται από την μείωση των λεπτών γραμμών και τις ρυτίδων.

Πόσο σύντομα εμφανίζονται τα οφέλη του δέρματος στο δέρμα;

Θα παρατηρήσετε βελτίωση στην εμφάνιση και την υφή του δέρματος μετά από μία συνεδρία.  Ωστόσο, τα μακροπρόθεσμα οφέλη γίνονται αισθητά 8 έως 12 εβδομάδες μετά την αρχική σας διαδικασία.  Για καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να υποβάλλεται ο ασθενής σε microneedling κάθε 6 έως 8 εβδομάδες.  To ενδιάμεσο διάστημα επιτρέπει στο δέρμα να επουλωθεί σωστά και για τα νέα κύτταρα του δέρματος να συμπληρώσουν τους μικροτραυματισμούς που δημιουργούνται από τη συσκευή του Dermapen και το συστημα των μικροβελόνων.