Ιωάννης Π. Δαγδελένης 

MD, FEBOPRAS 
UK trained and European Board certified  Plastic Surgeon 
Επανορθωτική και Αισθητική Πλαστική Χειρουργική
 
Αρχική | Σώμα | Βραχιονοπλαστική

Βραχιονοπλαστική

TI EINAI TO ARM LIFT;

 

Η βραχιονοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση  που:

-Μειώνει την υπερβολική χαλάρωση του δέρματος

-Συσφίγγει  και λειαίνει τον υποκείμενο υποστηρικτικό ιστό που καθορίζει το σχήμα του άνω βραχίονα

-Μειώνει τις τοπικές εναποθέσεις  λίπους στην περιοχή του άνω βραχίονα

Οι διακυμάνσεις του βάρους, η γήρανση και η κληρονομικότητα μπορούν να προκαλέσουν  πτώση και χαλάρωση του δέρματος του βραχίονα .  Αυτή είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να διορθωθεί μέσω της άσκησης.

Η χειρουργική επέμβαση της βραχιονοπλαστικής  μπορεί να είναι κατάλληλη για εσάς εάν η κάτω πλευρά των άνω βραχιόνων σας εμφανίζεται χαλαρή και γεμάτη λόγω ύπαρξης υπερβολικού δέρματος και λίπους.

Ο Δρ. Δαγδελένης έχει επαρκή εμπειρία σε χειρουργικές επεμβάσεις βραχιονοπλαστικής και έχει βοηθήσει πολλούς υποψηφίους να επιτύχουν την τονισμένη εμφάνιση του βραχίονα που είχαν αρχικά οραματιστεί.

Η επέμβαση περιλαμβάνει συνήθως την ύπαρξη ουλών  στην έσω απιφάνεια των βραχίονων και στην μασχαλιαία κοιλότητα.  Η απόφαση σχετικά με το μήκος, την κατεύθυνση και τη θέση των τομών εξαρτάται από τον προτεινόμενο τύπο της βραχιονοπλαστικής.  Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται συνήθως υπό την επίδραση της γενικής αναισθησίας ή συνδυασμού τοπικής αναισθησίας και μέθης, ανάλογα με την έκταση του χειρουργείου.

Οι περισσότεροι ασθενείς με επέμβαση βραχιονοπλαστικής ξεκουράζονται για σχεδόν μια εβδομάδα πριν ξαναεπιστρέψουν στην εργασία τους.Προκειμένου να βοηθήσει την επούλωση και την ανάρρωση, ο Δρ Δαγδελένης  θα σας προτείνει να φοράτε ένα ειδικό ένδυμα εφαρμοσμένης πίεσης.  Αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού οιδήματος  και προσφέρει επίσης υποστήριξη των ιστών του βραχίονα, ιδιαίτερα μετά την κινητοποίηση σας.

Επίσης θα πρέπει να αποφύγετε την άρση βάρους για μερικές εβδομάδες μετά την επέμβαση.  Είναι φυσικό να βιώσετε κάποιο πόνο, οίδημα , μώλωπες, ευερεθιστότητα και ερυθρότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου αποθεραπείας.  Ο χειρουργός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ορισμένα φάρμακα για τον πόνο για να μειώσει την προσωρινή δυσφορία κατά τις αρχικές ημέρες της ανάρρωσης.

Τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης ανύψωσης βραχιόνων είναι συνήθως μακράς διαρκείας, αν και θα πρέπει να διατηρήσετε ένα σταθερό βάρος ακολουθώντας μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και  σωματική  άσκηση.

Ο Δρ. Δαγδελένης , στο πρώτο σας ραντεβού, θα εξηγήσει λεπτομερώς τους στόχους της βραχιονοπλαστικής,  τους δικούς σας συγκεκριμένους αισθητικούς στόχους και επίσης να κάνετε κάθε είδους ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με τη επεμβάση αυτή. Αυτή η αρχική εκτίμηση θα δώσει στον χειρουργό την ευκαιρία να αξιολογήσει διεξοδικά την υποψηφιότητά σας για τη χειρουργική επέμβαση.  Επίσης, θα περιλαμβάνει  αξιολόγηση του ιατρικού ιστορικού σας.

Ως εκ τούτου, συνιστάται στους ασθενείς να είναι προετοιμασμένοι να απαντήσουν σε μερικές βασικές ερωτήσεις σε αυτόν τον τομέα.