Ιωάννης Π. Δαγδελένης 

MD, FEBOPRAS 
UK trained and European Board certified  Plastic Surgeon 
Επανορθωτική και Αισθητική Πλαστική Χειρουργική
 
Αρχική | Επανορθωτική | Χειρουργική άκρας χειρός

Χειρουργική άκρας χειρός

Η χειρουργική άκρας χειρός είναι χειρουργική επέμβαση του χεριού, του καρπού και των περιφερικών νεύρων του άνω άκρου.  Περιλαμβάνει επίσης επανορθωτική χειρουργική επέμβαση που βελτιώνει τη λειτουργία των άνω άκρων.

Πολλές διαταραχές και τραυματισμοί του χεριού αντιμετωπίζονται χωρίς χειρουργική επέμβαση, χρησιμοποιώντας νάρθηκες,  ενέσεις και φυσιοθεραπεία χεριών. 

Μια τυπική χειρουργική επέμβαση χειρός πραγματοποιείται υπό τοπική ή περιοχική αναισθησία(εγχύεται στην μασχάλη ή πάνω από τον ώμο, για να μουδιάσει ολόκληρο το χέρι).  Ο ασθενής είναι ξύπνιος ή ελαφρώς κατασταλμένος, ανάλογα με τις προτιμήσεις του.  Η γενική αναισθησία και / ή η διανυκτέρευση στο νοσοκομείο δεν ειναι συνήθη, αλλά  για ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, όπως σε παιδιά ή όταν η χειρουργική επέμβαση παρατείνεται, η παραμονή στο νοσοκομείο ειναι απαραίτητη.  

Ο χειρουργός χρησιμοποιεί εργαλεία μικροχειρουργικής για να χειριστεί τα ευαίσθητα ανατομικά στοιχεία στο χέρι και μπορεί να χρησιμοποιήσει μεγεθυντικά γυαλιά (φακούς) ή  το χειρουργικό μικροσκόπιο για την αποκατασταση των μικρών νεύρων και αρτηριών στο χέρι. 

Η μετεγχειρητική θεραπεία από έναν φυσικοθεραπευτή εξειδικευμένο στην άκρα χείρα είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη ανάρρωση μετά από ορισμένους τύπους χειρουργικών επεμβάσεων. 

Ο Δρ Δαγδελένης είναι εξειδικευμένος στην αποκατάσταση των κάτωθι  παθήσεων: 

-Τραύμα άκρας χειρός

-Εγκαύμα άκρας χειρός

-Νόσο Dupuytren’s (ρικνωση της παλαμιαίας απονεύρωσης)

-Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα (Carpal Tunnel Syndrome)

-Εκτινασσόμενος δάκτυλος(Trigger finger)

-Γαγγλιακές Κύστεις