Ιωάννης Π. Δαγδελένης 

MD, FEBOPRAS 
UK trained and European Board certified  Plastic Surgeon 
Επανορθωτική και Αισθητική Πλαστική Χειρουργική
 
Αρχική | Πρόσωπο | Ωτοπλαστική

Ωτοπλαστική

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ;

Τα ευμεγεθή  ή προπίπτωντα αυτιά μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πηγή  άγχους για παιδιά και ενήλικες.  Μόλις τα αυτιά σχηματιστούν πλήρως, η εμφάνισή τους θα αλλάξει πολύ λίγο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής.  Τα υπερβολικά μεγάλα αυτιά μπορούν να επηρεάσουν την ισορροπία των χαρακτηριστικών του προσώπου σας.  

Η Ωτοπλαστική μπορεί να προσδώσει νέο σχήμα και να βελτιώσει την εμφάνιση των υπερβολικά μεγάλων ή προεξέχοντων αυτιών.  Ένα ελάττωμα στη μορφή του αυτιού που υπάρχει κατά τη γέννηση ή που γίνεται εμφανές με την ανάπτυξη μπορεί να διορθωθεί με την ωτοπλαστική.  Αυτή η διαδικασία μπορεί επίσης να θεραπεύσει παραμορφωμένα αυτιά που προκαλούνται από τραυματισμό. 

 Η ωτοπλαστική δημιουργεί ένα πιο φυσικό σχήμα ενώ φέρνει ισορροπία και αναλογία στα αυτιά και το πρόσωπο.  Η διόρθωση ακόμη και μικρών παραμορφώσεων μπορεί να έχει βαθιά οφέλη στην εμφάνιση και την αυτοεκτίμηση.  Εάν τα προεξέχοντα ή ταλαιπωρημένα αυτιά ενοχλούν εσάς ή το παιδί σας, μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού μαζί μας. 

 Τι μπορεί να αντιμετωπίσει η χειρουργική επέμβαση αυτιών:

 -Υπερβολικά μεγάλα αυτιά – μια κατάσταση που ονομάζεται μακροωτία

 -Τα προεξέχοντα αυτιά εμφανίζονται στη μία ή και στις δύο πλευρές σε διάφορους βαθμούς – δεν σχετίζονται με απώλεια ακοής

 -Δυσαρέσκεια  με προηγούμενη χειρουργική επέμβαση στο αυτί 

 Κατά την πρώτη σας επίσκεψη, ο πλαστικός χειρουργός Δρ Δαγδελένης θα ελέγξει  το ιατρικό σας ιστορικό.  Να είστε προετοιμασμένοι να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με τις τρέχουσες και τις προηγούμενες ιατρικές παθήσεις, ειδικά τυχόν λοιμώξεις του αυτιού.  Μιλήστε για τυχόν φάρμακα που παίρνετε ή έχετε πάρει πρόσφατα, καθώς και για τυχόν χειρουργικές επεμβάσεις που είχατε.

Για να προσδιορίσει τις επιλογές θεραπείας σας, ο γιατρός θα εξετάσει τα αυτιά σας – συμπεριλαμβανομένης της θέσης τους, του μεγέθους, του σχήματος και της συμμετρίας τους.  Ο γιατρός μπορεί επίσης να τραβήξει φωτογραφίες  για το ιατρικό σας αρχείο.

Συζητήστε τις προσδοκίες σας.  Εξηγήστε γιατί θέλετε και τι ελπίζετε μετά απο την επέμβαση της Ωτοπλαστικής.   Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τους κινδύνους, τους οποίους θα αναφέρει αναλυτικά  ο ιατρός.