Ιωάννης Π. Δαγδελένης 

MD, FEBOPRAS 
UK trained and European Board certified  Plastic Surgeon 
Επανορθωτική και Αισθητική Πλαστική Χειρουργική
 
Αρχική | Στήθος | Γυναικομαστία

Γυναικομαστία

Υπάρχει ένα τμήμα του ανδρικού πληθυσμού που εμφανίζει  μεγάλο ή γυναικείο στήθος.  Αυτή η φυσική κατάσταση, που ονομάζεται «γυναικομαστία», μπορεί να βλάψει σημαντικά την αυτοπεποίθηση ενός άνδρα.  Περαιτέρω, τα ευμεγεθή στήθη μπορεί επίσης να προκαλέσουν κάποιου βαθμού ενόχληση.

Τα καλά νέα είναι ότι η διαδικασία μείωσης/ αφαίρεσης  του μαστού μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά το μέγεθος του ανδρικού στήθους  και να βελτιώσει αισθητά την εικόνα. 

Ο Δρ. Δαγδελένης  είναι εκπαιδευμένος  σε διαφορετικούς τύπους αισθητικών επεμβάσεων που αφορούν τον ανδρικό πληθύσμο και ενθαρρύνει τους άντρες να είναι πιο προσεκτικοί σχετικά με την εικόνα τους και την βελτίωση αυτής.  Επισής, πρέπει να τονίζεται ότι ο στόχος των ανδρικών αισθητικών επεμβάσεων  είναι  αρκετά διαφορετικός από εκείνο των γυναικών.  Για τους άνδρες, ο στόχος  είναι η διατήρηση ή η δημιουργία και ενίσχυση των ανδρικών  χαρακτηριστικών και αυτό να συνεπάγεται μια χειρουργική επέμβαση που  μπορεί να τα κάνει  πιο εμφανή και  έντονα.