Ιωάννης Π. Δαγδελένης 

MD, FEBOPRAS 
UK trained and European Board certified  Plastic Surgeon 
Επανορθωτική και Αισθητική Πλαστική Χειρουργική
 
Αρχική | Μη επεμβατική | Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Τι είναι η μεσοθεραπεία; 

Η μεσοθεραπεία είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί ενέσεις βιταμινών, ενζύμων, ορμονών και φυτικών εκχυλισμάτων για την αναζωογόνηση και σύσφιξη του δέρματος, καθώς και την απομάκρυνση του υπερβολικού λίπους. 

Σήμερα, η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για: 

-Αφαιρέση του  λίπους σε περιοχές όπως το στομάχι, τους μηρούς, τους γλουτούς, τους γοφούς, τα πόδια, τα χέρια και το πρόσωπο

-Μείωση της κυτταρίτιδας

-Μειώση  των ρυτίδων

-Σύσφιξη του χαλαρού δέρματος

– Αντιμετώπιση της αλωπεκίασης, μια κατάσταση που προκαλεί απώλεια μαλλιών 

Η τεχνική χρησιμοποιεί πολύ λεπτές βελόνες για να δώσει μια σειρά ενέσεων στο μεσαιο τμήμα του δέρματος.  Η ιδέα πίσω από τη μεσοθεραπεία είναι ότι διορθώνει υποκείμενα ζητήματα όπως η κακή κυκλοφορία και η φλεγμονή που προκαλούν βλάβη στο δέρμα. 

Δεν υπάρχει τυπικός τύπος για τις ουσίες που εγχέονται στην  μεσοθεραπεία.  

Οι γιατροί χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές λύσεις, όπως: 

-Συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως αγγειοδιασταλτικά και αντιβιοτικά

-Ορμόνες όπως καλσιτονίνη και θυροξίνη

-Ένζυμα όπως κολλαγενάση και υαλουρονιδάση

-Φυτικά εκχυλίσματα

-Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

 Πόσο κοστίζει? 

Το κόστος της μεσοθεραπείας εξαρτάται από τον τύπο της θεραπείας που λαμβάνετε και τον αριθμό των συνεδριών που χρειάζεστε.  

 Πώς προετοιμάζεστε; 

Θα συναντηθείτε με τον Δρ Δαγδελένη νωρίτερα για να μάθετε τι να περιμένετε.  Ίσως χρειαστεί να αποφύγετε την ασπιρίνη  και άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) για μία εβδομάδα πριν από τη διαδικασία.  Αυτά τα αναλγητικά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο αιμορραγίας και μώλωπες κατά τη διάρκεια της μεσοθεραπείας. 

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας; 

Κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας, μπορεί να χρειαστείτε τοπική αναισθησία στο δέρμα σας.  Θα λάβετε μια σειρά ενέσεων χρησιμοποιώντας μια ειδική κοντή βελόνα.  Η βελόνα μπορεί να στερεωθεί σε ένα μηχανικό πιστόλι για να κάνει πολλές ενέσεις στη σειρά. 

Οι ενέσεις μπορούν να δοθούν σε διαφορετικά βάθη – από 1 έως 4 χιλιοστά στο δέρμα σας – ανάλογα με την κατάσταση που αντιμετωπίζετε.  Κάθε ένεση μπορεί να τοποθετήσει μόνο μια μικρή σταγόνα του διαλύματος στο δέρμα σας. 

Θα χρειαστείτε πιθανώς αρκετές συνεδρίες μεσοθεραπείας για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Πρέπει να περιμένετε να επιστρέψετε στο γιατρό μεταξύ 3 έως 15 φορές.  Στην αρχή, θα λαμβάνετε τις ενέσεις κάθε 7 έως 10 ημέρες.  Εάν το δέρμα σας αρχίσει να βελτιώνεται, οι θεραπείες θα εκτείνονται μία φορά κάθε δύο εβδομάδες ή μία φορά το μήνα.