Ιωάννης Π. Δαγδελένης 

MD, FEBOPRAS 
UK trained and European Board certified  Plastic Surgeon 
Επανορθωτική και Αισθητική Πλαστική Χειρουργική
 
Αρχική | Πρόσωπο | Ρινοπλαστική

Ρινοπλαστική

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ;

Η εμφάνιση του προσώπου σας δημιουργεί την πρώτη εντύπωση. Το μέγεθος και το σχήμα της μύτης σας παίζει σημαντικό ρόλο στην ελκυστικότητα του προσώπου σας. Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική επιτρέπει, σε ταλαντούχα χέρια, να δημιουργήσει μια πιο ισορροπημένη, αρμονική εμφάνιση του προσώπου αλλάζοντας το σχήμα, το μέγεθος ή το περίγραμμα της μύτης.

Η ρινοπλαστική είναι μια από τις πιο συχνές χειρουργικές επεμβάσεις προσώπου.

Η ρινοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση της μύτης που μπορεί να διορθώσει μια σειρά αισθητικών και / ή λειτουργικών προβλημάτων. Η ρινοπλαστική βελτιώνει το μέγεθος, το σχήμα και τη συνολική εμφάνιση της μύτης και δημιουργεί μια μύτη που είναι σε καλύτερη αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο. Εκτός από τη επέμβαση που πραγματοποιείται για αισθητική βελτίωση της μύτης ,μπορεί επίσης να διορθωθούν ανατομικά στοιχεία εντός της ρινός για την επίλυση αναπνευστικών προβλημάτων που σχετίζονται με αποκλίνον διάφραγμα, και οφείλεται σε εκ γενετής η τραυματικούς παράγοντες.

Το πρώτο βήμα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με μια ρινοπλαστική είναι να προγραμματίσετε το πρώτο σας ράντεβου. Σε αυτήν την επίσκεψη , θα συναντηθείτε με τον Πλαστικό χειρουργό Δρ Δαγδελένη. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να συζητήσετε τις ανησυχίες σας και να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις σας. Θα έχετε την ευκαιρία να πείτε στον γιατρό τον τύπο της μύτης που οραματίζεστε για τον εαυτό σας. Μη διστάσετε να φέρετε μια φωτογραφία από διασημότητα ή άλλο άτομο που έχει αυτό που θεωρείτε ότι είναι η τέλεια μύτη για εσάς.
Κατά τη διάρκεια της εξατομικευμένης εξέτασης σχετιζόμενες με τη ρινοπλαστική , ο Δρ. Δαγδελένης θα σας ρωτήσει για το ιατρικό σας ιστορικό, καθώς και για οποιοδήποτε ζήτημα κατάχρησης ουσιών, χρήσης καπνού ή χρήσης αλκοόλ. Επιπλέον, θα χρειαστεί να φέρετε όλα τα φάρμακα και τα συμπληρώματα που παίρνετε έως εκείνη την περίοδο. Ενημερώστε τον ιατρό για τυχόν προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις, επιπλοκές και συμβάματα που έχετε βιώσει στη ζωή σας. Στη συνέχεια, ο ιατρός θα λάβει μια απόφαση με βάση τη γενική σας υγεία και αν είστε κατάλληλος υποψήφιος για την επέμβαση της ρινοπλαστικής – οι περισσότεροι άνθρωποι είναι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας , ο Δρ. Δαγδελένης θα συστήσει το καλύτερο θεραπευτικό πλάνο για να επιτύχετε το πιο ελκυστικό αποτέλεσμα στη μύτη σας. Κάθε άτομο είναι διαφορετικό και η σχήμα της μύτης μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει σημαντικά ή ελάχιστα, ανάλογα με το τι πρέπει να επιτευχθεί. Επίσης θα χρειαστεί να επιτευχθεί η φωτογράφηση του προσώπου σας για λόγους σύγκρισης και προετοιμασίας του χειρουργείου.