Ιωάννης Π. Δαγδελένης 

MD, FEBOPRAS 
UK trained and European Board certified  Plastic Surgeon 
Επανορθωτική και Αισθητική Πλαστική Χειρουργική
 
Αρχική | Σώμα | Body lift

Body lift

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BODY LIFT ;

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αναφέρουν ότι χάνουν σημαντικό βάρος με άσκηση, δίαιτα και / ή χειρουργική επέμβαση, αλλά είναι απογοητευμένοι που βλέπουν επίμονες εναποθέσεις λίπους και κρεμάμενο πτωτικό  δέρμα σε πολλά μέρη του σώματος, ιδιαίτερα γύρω από τη μεσότητα της κοιλιάς.  

Η ανόρθωση σώματος ή body lift βελτιώνει το σχήμα και τον τόνο του υποκείμενου ιστού που υποστηρίζει το δέρμα και το λίπος.  Η υπερβολική περίσσεια   δέρματος και  λίπους αφαιρούνται και η επέμβαση αυτή μπορεί να βελτιώσει  μια εντυπώδη και ακανόνιστη επιφάνεια του δέρματος. 

Η ανόρθωση σώματος  μπορεί να περιλαμβάνει τις κάτωθι περιοχές : 

-Κοιλιακή περιοχή – τοπικά ή να εκτείνεται γύρω από τις πλευρές και στην κάτω περιοχή της πλάτης

-γλουτούς

-Μηρός – έσω-, εξω-, ή οπίσθιος μηρός ή την περιφέρεια του μηρού

Η γήρανση, η ηλιακή ακτινοβολία ,  η εγκυμοσύνη, σημαντικές διακυμάνσεις στο βάρος και γενετικοί παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν στην κακή ελαστικότητα των ιστών που μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση της κοιλιάς, των γλουτών και των μηρών. 

Τι δεν μπορεί να επιτύχει το body lift: 

H ανόρθωση σωματος δεν προορίζεται  αυστηρά για την αφαιρεση της περίσσειας  λίπους.  Η λιποαναρρόφηση από μόνη της μπορεί να αφαιρέσει την περίσσεια λίπους όπου το δέρμα έχει καλή ελαστικότητα και είναι σε θέση να προσαρμόζεται φυσικά σε νέα περιγράμματα του σώματος.  Σε περιπτώσεις όπου η ελαστικότητα του δέρματος είναι κακή , μπορεί να προτείνονται τεχνικές ανόρθωσης  σώματος μαζί με λιποαναρρόφηση 

 Ο Δρ Δαγδελένης εξηγεί ότι η πλήρης ανύψωση σώματος είναι ιδανική για όσους θέλουν να θεραπεύσουν την κοιλιά, τους γλουτούς, τους μηρούς, τους γοφούς και τη μέση με μία μόνο επέμβαση. 

Η τομή που γίνεται  επεκτείνεται σε όλο το μήκος του κάτω κορμού σας.  Αυτό επιτρέπει στο χειρουργό να σφίξει τους μυς των γλουτών και να σηκώσει τους μηρούς, ενώ εκτελεί επίσης την παραδοσιακή κοιλιοπλαστική. 

Ο τύπος και το μήκος της τομής ποικίλει, ανάλογα με την ποσότητα της περισσειας δέρματος που πρέπει να αφαιρεθεί καθώς .  Ο Δρ. Δαγδελένης θα σας  προγραμματίζει το πρώτο σας ραντεβού  για να συζητήσει τις προτιμήσεις σας πριν από τη χειρουργική επέμβαση.  

Τα αποτελέσματα του body lift είναι οράτα σχεδόν άμεσα.  Αλλά θα μπορούσε να χρειαστούν περίπου δύο ή περισσότερα χρόνια  για  να γίνει εμφανές το τελικό αποτέλεσμα της. 

 Οι χειρουργοί εξηγούν ότι είναι πιθανό να παραμείνουν  χειρουργικές ουλές, ωστόσο, τα τελικά αποτελέσματα είναι σχεδόν μόνιμα, δεδομένου ότι ο ασθενής διατηρεί  μια καλή φυσική κατάσταση  και σταθερό βάρος.  Πρέπει να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες από την επέμβαση και να αποδεχτείτε κάποια αλλαγή στη σφριγηλότητα του δέρματος καθώς το σώμα μεγαλώνει.  

 Η αρχική επαφή σας  με τον πλαστικό χειρουργό σας είναι πολύ σημαντική στην  επέμβαση του body lift. Πρέπει να έχετε μια σαφή κατανόηση των στόχων σας καθώς και της ιατρικής σας κατάστασης, ώστε να ληφθούν υπόψη τυχόν πρόσθετες ή / και εναλλακτικές θεραπείες.